بی شک هر انسانی حداقل یک بار از کاورهای پلاستیکی کاغذ استفاده کرده است. چرا که کاورهای کاغذ کاربردهای متفاوت و متنوعی دارند.

بی شک هر انسانی حداقل یک بار از کاورهای پلاستیکی کاغذ استفاده کرده است. چرا که کاورهای کاغذ کاربردهای متفاوت و متنوعی دارند.

اما دلیل استفاده از کاور پلاستیکی کاغذ چیست؟

شما برای چه منظوری از این کاورها استفاده کرده‌اید؟ برای حمل بهتر و بدون آسیب اسناد، برگه‌ها و مدارک یا نگهداری و بایگانی آنها؟ آنچه که پر واضح است این نکته است که بایگانی بدون کاور پلاستیکی کاغذ یعنی هیچ. این دو با هم یک مفهوم قدرتمند ایجاد می‌کنند که هرگز از بین نخواهد رفت.

۱. نگهداری اسناد و مدارک مهم

معمولا برای بایگانی اسناد و برگه‌ها از زونکن استفاده می‌شود. بسیاری از برگه‌ها را می‌توان پانچ کرد و سپس در زونکن یا کلاسور قرارداد، اما پانچ کردن هر سند و مدرکی مجاز نیست؛ مثلاً مدارک تحصیلی، جواز کسب یا عقدنامه در صورت پانچ شدن، فاقد ارزش و اعتبار است.

۲. صرفه جویی در کاغذ، هزینه و فضا

پس بهترین و مناسب ترین گزینه برای نگهداری اسناد و مدارک مهم شما کاور برگه است. چرا که در حاشیه کاورهای پلاستیکی کاغذ، سوراخ هایی متناسب با حلقه های زونکن یا کلاسور وجود دارد. به این ترتیب اسناد و مدارک مهم را بدون پانچ کردن می‌توان در کاورهای کاغذ گذاشته و در زونکن قرارداد.

برخی از اسناد و برگه‌ها به صورت مداوم استفاده می‌شوند، بنابراین احتمال آن که کثیف یا پاره شوند، بیشتر است. به همین دلیل است که گاهی مجبوریم یک زونکن سنگین را با خود حمل کنیم تا نیازی به خارج کردن اسناد از زونکن نباشد.

راهکاری که عده‌ای برای حل این مشکل در نظر می‌گیرند این است که از هر مدرک، چند نسخه کپی تهیه می‌کنند تا لازم نباشد مرتب به نسخه اصلی مراجعه کنند. این کار شاید خوب باشد اما همیشه و در همه جا قابل اجرا نیست؛ مثلاً اگر حجم اسناد بایگانی شده زیاد و فضای بایگانی هم کم باشد، امکان نگهداری از کپی مدارک وجود ندارد.

۳. محافظت از اسناد و مدارک در طول زمان

همچنین در بسیاری از مواقع اصل مدرک لازم است و کپی آن معتبر نیست. ضمن اینکه برای تهیه چندین نسخه کپی از هر مدرک باید هزینه زیادی صرف کرد و با مصرف کاغذ بیشتر، باعث تخریب محیط زیست می‌شویم؛ بنابراین استفاده از کاور کاغذ موجب صرفه‌جویی در مصرف کاغذ، هزینه و فضای بایگانی می‌شود.

استفاده از کاورکاغذ در بایگانی سبب افزایش طول عمر و ماندگاری اسناد، مدارک و برگه‌ها می‌شود. کاور پلاستیکی کاغذ از مدارک در برابر نفوذ رطوبت، گرد و غبار و سایر آلاینده های مخرب محافظت کرده و مانع از پس دادن جوهر یا از بین رفتن رنگ اسناد و مدارک می‌شود.

ویژگی های کاور پلاستیکی کاغذ

alt

در این مطلب قصد نداریم به توضیح مفصل مشخصات و ویژگی های کاور کاغذ بپردازیم. چرا که هدف از این نوشته بیان دلایل استفاده از آن است؛ بنابراین به طور خلاصه چند موردی را در ادامه خواهیم گفت.

کاورهای کاغذ معمولا از جنس پلی پروپیلن است. برخی از کاورهای کاغذ نیز جنس پلی اتالین و یا مواد بازیافتی هستند.

کاورهای کاغذ در ابعاد و اندازه های متفاوتی موجود است. به طور کلی سایزهای استاندارد کاور برگه عبارت است از: A۳، A۴ و A۵ که رایج ترین سایز آن، سایز کاغذ A۴ است.

تعداد پانچ های کاورهای پلاستیکی نیز متغیر است اما معمولا کاورهای کاغذ ۳ سوراخه، ۷ سوراخه، ۱۱ سوراخه و یا ۳۰ سوراخه هستند.

کاورهای کاغذ معمولا ضخامتی بین ۲ تا ۴ میلی متر دارند. در نظر داشته باشید که ضخامت کاور بستگی به جنس مواد سازنده آن دارد.

شفافیت کاور کاغذ نیز بستگی به جنس مواد سازنده و ضخامت آن دارد.

نحوه ورود کاغذ در کاورهای پلاستیکی به ۲ صورت است، کاغذ یا از بالا و یا از کنار وارد کاور می‌شود.

گنجایش کاورهای کاغذ معمولا ۱ یا نهایت ۲ برگه است. البته کاورهایی هم وجود دارد که از جنس پی وی سی بوده و ظرفیت بیشتری برای نگهداری برگه دارند.

کدام کاور کاغذ مرغوب است؟

alt

برای بیان مرغوب بودن یک کاور پلاستیکی کاغذ، فاکتورهای مختلفی وجود دارد که در ادامه به سه مورد از مهترین آن اشاره می‌کنیم:

یک کاور پلاستیکی کاغذ باید خاصیت ضد اسیدی داشته باشد تا در طولانی مدت بدون آنکه واکنش شیمیایی ایجاد کند، از اسناد محافظت کند.

یک کاور کاغذ مرغوب حالت چسبندگی ندارد، چرا که چسبیدن کاور به اسناد و مدارک باعث رنگ پریدگی و فرسودگی برگه‌ها می‌شود. همچنین کاورهای مرغوب به هم نمی‌چسبند و ورق زدن آن خیلی راحت اتفاق می‌افتد.

یک کاور کاغذ مرغوب، مقاوم و بادوام است و به سادگی پاره نمی‌شود. فراموش نکنید که پاره شدن کاور برگه اتفاقی است که به راحتی به اسناد و مدارک شما آسیب می‌رساند.

alt

امیدواریم این مطلب کوتاه به شما کمک کند تا یک بایگانی بی‌نقص انجام دهید و اسناد و برگه‌هایی که برایتان مهم است، همیشه سالم بمانند.

1400/03/22